Monday, March 7, 2011

Crema de pescado a la bergensiana

Golden Colombia var på "hyttetur" (finca) i helgen. Nemocón et par timer fra Bogotá var et nydelig sted med praktfull utsikt over den fruktbare Bogotá-savannen med Andesfjellenes tinder i horisonten.

Lørdagskvelden sto bergensk fiskesuppe på menyen. For de som skal prøve dette på disse breddegrader, kan vi fortelle at selleri (apio) får man tak i overalt, men det er ingen som har tenkt på at sellerirot er mulig å spise. Selv på det enorme grønnsakmarkedet Paloquemao i Bogotá er det eneste tipset en får å få tillatelse av en bonde til å grave på jordet hans. Så da var faktisk yucaroten et helt kurant alternativ som fungerte forbløffende godt.

Fersk pale var også vanskelig å få tak i i Bogotá, så der kan vi anbefale robalo, en utsøkt fisk som finnes både i ferskvanns og saltvannsvarianter og som også fungere perfekt i en crema de pescado a la bergensiana.




Continue reading >>

No comments:

Post a Comment